عصر چهارشنبه های بخارا
به مناسبت انتشار کتاب “فرهنگ سینمای فارسی” تألیف وحید علیرضایی که از سوی نشر عنوان منتشر شده است، پنجاهمین نشست از سلسله جلسات عصر چهارشنبههای مجله بخارا به نقد و بررسی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر چهارشنبه نوزدهم مهرماه 1402 با حضور فریدون جیرانی، هوشنگ گلمکانی، وحید علیرضایی، فرهاد قائمیان و علی دهباشی در مرکز هنری نقش برگزار میشود.
کتاب “فرهنگ سینمای فارسی” در 152 صفحه در قطع وزیری و در دو جلد چاپ شده است و شامل اطلاعات تکمیلی برای بیش از 1200 فیلم ایرانی ساخته شده در بازه زمانی 1309 الی 1357 است؛ شامل خلاصه داستان، ژانر فیلم، لوکیشن، خوانندگان، درجه ارزشیابی و در نهایت نقد فیلم.
نمایه صد صفحه ای در انتهای جلد دوم، کار پژوهشی و دسترسی آسان به مطالب کتاب و کارنامه هنرمندان سینمای ایران را میسر میکند.
در بازه صد سال و اندی از رویش و پویش سینما در ایران کتابهای متعددی درباره این سینما نوشته شده است که با ادای احترام به تلاشگران آن، متاسفانه در قریب به اتفاق آنها، سینمای بدنه (که هوشنگ کاووسی، آن را فیلمفارسی نامید و بعدها به رسم احترام، سینمای فارسی نام یافت) نادیده گرفته شده و فقط به آثاری که اهمیت سینمایی و تاریخی داشتند، پرداخته شده است، درحالیکه فرهنگنویسان سینما، در نگرش تحقیقی، باید به تمام آثار توجه یکسان داشته باشند.
وحید علیرضائی، مولف کتاب، برای تالیف این اثر، بیش از 12 سال صرف کرده است و در این راه از همراهی تیمی از سینمادوستان به ویژه آقای حسن صیقلی که نگارش عمده یادداشتهای کتاب به قلم ایشان بوده، بهره برده است. تولید کتاب با نظارت و مساعدت هنرمند سینما و تئاتر ایران، فرهاد قائمیان به صورت نفیس توسط نشر عنوان صورت گرفته است.
این نشست در ساعت پنج بعدازظهر چهارشنبه نوزدهم مهرماه 1402 در مرکز هنری نقش به نشانی: خیابان ولیعصر، ابتدای پارک ساعی، پلاک 2169 برگزار میشود.